APK 30 euro all-in *

 inclusief viergasmeting.

* Diesels en auto's ouder 
dan 25 jaar: 45 euro all-in
incl. roet- en viergasmeting

Herkeuring binnen 1 week
gratis!

Kleine beurt incl. APK
vanaf 75 euro

Grote beurt incl. APK
vanaf 175 euro

 

bezoekers sinds 7 maart 2007
APK PDF Afdrukken E-mail

 De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Als uw personenauto of bedrijfsauto ouder is dan drie jaar en niet zwaarder is dan 3.500 kg, dan dient uw voertuig jaarlijks te worden gekeurd.
Een noodzakelijk kwaad denkt u misschien. Toch is het belangrijk om te weten dat de APK er voor uw veiligheid en ons milieu is. Als uw voertuig of het voertuig van een andere weggebruiker technische tekortkomingen heeft, is de kans op een ongeluk immers een stuk groter.

De RDW is verantwoordelijk voor het toezicht op de Algemene Periodieke Keuring (APK) in Nederland. Tevens draagt de RDW zorg voor de implementatie van de regelgeving over de APK.

Als merkonafhankelijke autoservice specialist kan Hans Thijs u met het uitvoeren van een a.p.k keuring uitstekend van dienst zijn.Autobedrijf Thijs is door het RDW erkend als apk-keuringsstation.
Bel of informeer tijdig bij Hans Thijs voor een afspraak,maar u mag tijdens de openingstijden ook langs komen zonder afspraak,zodat uw auto tijdig en voordelig gekeurd kan worden.

APK TIP: Iedere auto mag twee maand eerder gekeurd worden met behoud van de gemelde apk datum.

Controlepunten
De onderdelen waarop de keurmeester, conform de door de overheid voorgeschreven richtlijnen, de auto controleert zijn:

 - verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers) 

- milieu (uitlaatgassen, roetmeting of viergasmeting) 

- algemeen (kentekenbewijs deel I, voertuigidentificatienummer).

 Bandenprofiel
Een regelmatige controle van uw banden spanning en slijtage is erg belangrijk. De band vormt immers de enige verbinding tussen uw auto en het wegdek. 

Bij 4mm profiel rijdt u veilig, bij 3 mm kan aquaplaning optreden, bij 2 mm komt de veiligheid in het geding en bij 1,6 mm wordt de band afgekeurd tijdens de APK-keuring of bij een controle van de Politie.

Let op: de APK-keuring is een momentopname en gericht op de verkeers­veiligheid. Als uw voertuig APK is goedgekeurd, betekent dat dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Een regelmatige controle van uw auto is van cruciaal belang.

Roetmeting
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting.De APK- keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt, om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergas meting
Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later, een zogenaamde viergasmeting ondergaan.Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Keuringsrapport
Als uw auto APK gekeurd is ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van het voertuig. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet tijdens het gebruik van de auto altijd aanwezig zijn. De politie kan er bij controle om vragen.
Sinds 1 maart 2000 moeten op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeuring van uw auto leiden, maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden.

 
Copyright Autobedrijf Thijs 2007 - design by Jerrisoft